dijous, 2 d’abril del 2009

"El gitano de llafranch" (Manuel Bisbe)



Manuel Bisbe, juntament amb els seus germans Josep i Mario, va inaugurar l'Hotel Llafranc a l'any 1958. La personalitat i la popularitat d'aquests tres va donar a l'hotel va donar una fama i un nom que encara ara perdura. L'hotel Llafranc és més que un hotel. L'aire artístic i l'exentricisme de Manuel Bisbe, conegut per la gent del poble com "El Gitano", van influir en les festes de les nits d'estiu que s'organitzaven a l'Hotel Llafranc fins al punt de ser notícia dins d'un diari.

Manuel Bisbe va ser anomenat El Gitano de la Costa Brava per Carmen Amaya i gràcies a aquest fet i a la presència de famosos de'arreu del món en aquest racó, El Gitano va assolir una gran fama. Alguns dels famosos que varen passar per l'Hotel van ser Rock Hudson, Sofia Loren Kirk Douglas o Joan Manel Serrat.

A més a més, a la platja de Llafranc durant anys hi va haver el concurs de Castells de sorra, en el qual el Gitano era un dels jurats. A la fotografia podem observarlo analitzant un dels concursant (Gerard Torrent) a l'any 1983.

Una de les seves passions va ser, sovint, disfressar-se del seu gran amic Salvador Dalí. En qualsevol moment et podies trobar El Gitano passejant pel seu Hotel o pel bell mig del passeig interpretant l'arísta empordanenc.

No era d'estranyar que tothom s'aturés a mirar-lo i fins i tot a acompanyar-lo en la seva actuació.



http://www.hllafranch.com/

http://www.cocktailrambo.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada